Oefentherapie Mensendieck

Wat is oefentherapie Mensendieck?
Oefentherapie Mensendieck is een houdings- en bewegingstherapie waarbij gedragsverandering een rol speelt. Daarnaast kunt u bij de therapeut terecht met spannings- en stressklachten. Ook kinderen met houdingsproblematiek ziet een oefentherapeut vaak.

Voor wie is oefentherapie Mensendieck geschikt?
Mensen met langdurige klachten die soms worden veroorzaakt door een verkeerde houding, kunnen bij de oefentherapeut terecht om inzicht te krijgen in hoe zij bewegen, waar de klachten vandaan komen en hoe zij zichzelf kunnen helpen.

Hoe kom ik terecht bij de oefentherapeut Mensendieck?
Het is mogelijk om direct via de balie een afspraak te maken met onze oefentherapeut. Hiervoor heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig. Tevens komt het voor dat onze fysiotherapeuten na een behandeltraject patiënten doorverwijzen
naar onze oefentherapeut om te voorkomen dat klachten die houdingsafhankelijk zijn terugkomen.

Valt oefentherapie Mensendieck onder de zorgverzekering?
Indien u een aanvullende verzekering heeft met fysiotherapievergoeding, komt u ook in aanmerking voor een vergoeding van oefentherapie.

Als u enkel een basispakket bij uw zorgverzekeraar heeft, of u heeft het maximum aantal behandelingen uit uw aanvullend pakket verbruikt, komen de kosten voor eigen rekening.
Kijk op onze lijst met tarieven voor meer informatie.

Bij Fysiotherapie Midden Veluwe is Iris van den Brink de oefentherapeut Mensendieck.

Iris is tevens onze Parkinsson therapeut en aangesloten bij het Parkinsonnetwerk