ZwangerFit

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Leuk dat je interesse hebt in ZwangerFit®!

Bij Fysiotherapie Midden Veluwe bereid je je op een prettige en praktische manier voor op de bevalling.

Onder begeleiding van Pien Lever bekkenfysiotherapeut, leer je alles wat je wilt weten om je goed op de bevalling voor te bereiden en eventuele klachten tijdens je zwangerschap te voorkomen.

Wat is ZwangerFit®?
ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de actieve zwangere vrouw en de pas bevallen vrouw. In de les trainen zwangere vrouwen en pas bevallen vrouwen met elkaar. Deelname is mogelijk vanaf de 16e week in de zwangerschap tot 9 maanden na de bevalling. Elementen uit fitness en aerobics zijn in de lessen te herkennen.

Er is een scheiding van actieve en theorielessen, naar wens is het actieve deel aan te vullen met theorie/coaching. ZwangerFit® biedt de oefeningen op muziek aan. Het is geen aerobicles, maar een actief oefenen met een zorgvuldig gekozen muziekgebruik als toevoeging.

Voordeel van deelname aan deze groep is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft of zelfs wordt verbeterd. Ook kan er al vroeg in de zwangerschap preventief getraind worden en advies gegeven worden op gebied van bekken- en bekkenbodemspieren.

ZwangerFit® bevordert het herstel en terugkeer naar het activiteitenniveau van voor de zwangerschap. Na de geboorte van de baby kan er al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling geoefend worden tot zelfs 9 maanden na de bevalling.

ZwangerFit is een officiële cursus, alleen gegeven door fysiotherapeuten, dus de beste begeleiding!

Hoe ziet een actieve les eruit?
We beginnen in de zaal met een warming-up op muziek, waarna we verder gaan met cardio-oefeningen voor de conditie. Afsluitend doen we spierversterkende oefeningen voor bijvoorbeeld de rug/ benen of armen. Een ontspanningsoefening aan het eind zorgt ervoor dat je weer helemaal tot rust komt.

Voor wie?
Je kunt vanaf 16 weken zwangerschap of 4 weken na de bevalling starten met de cursus. Instromen kan altijd, dus begin wanneer jij wilt! (of je nu 16 of 24 weken zwanger bent).

Geef je op via de mail of telefonisch. Mail hier Pien

Wat heerlijk om nog sportief bezig te zijn, gezellig samen met andere zwangeren en moeders oefeningen doen en ondertussen lekker kletsen!

Meer informatie: www.nvfb.nl